Leestijd: 2 minuten

etenMet het failissement van Indonesisch restaurant Sarinah in Den Haag is Nederland een plek waar je lekker kunt rijsttafelen armer. We vroegen ons af waar in Nederland je eigenlijk het beste Indonesisch kunt eten. Deze 5 Indonesische restaurants en toko’s kregen de hoogste waarderingen van hun gasten op restaurantvergelijkingssite Iens.nl.

1.    Restaurant Bali Baru (Roosendaal)
Op iens.nl geven de bezoekers dit restaurant een gemiddelde waardering van 9.0 voor de kwaliteit en smaak van het eten. Als we de recensies van Iens.nl mogen geloven is Bali Baru ‘het beste restaurant van West-Brabant’ en ‘smaakt het eten precies zoals het hoort’.

2.    Toko Madjoe (Amstelveen)
Door Iens zelf uitgeroepen tot een van de toppers van 2013. Deze toko heeft naar verluidt een overheerlijke sate kambing. De gerechten zijn vers, met liefde bereid en goed gekruid. Als je overweegt om Indisch eten af te halen bij Toko Madjoe, dan raden we je aan om op tijd te komen. Tegen sluitingstijd zijn vaak veel gerechten al uitverkocht. De gasten geven deze toko een 8.9.

3.    Bandoeng (Oost-Souburg)
Bandoeng is al 40 jaar lang een begrip in Zeeland. Vaste bezoekers van het restaurant nemen bij voorkeur het Javaanse buffet, maar wanneer je speciale wensen hebt, adviseert het personeel je graag. Dat mensen graag in Bandoeng komen blijkt wel uit het hoge cijfer dat het krijgt: een 8.9. Handig ook zijn de rode lepels bij de pittige gerechten. Zo schieten de tranen je nooit overwachts in de ogen.

4.    Seray Bistroriental (Hillegom)
‘Belachelijk goed eten,’ staat op Iens geschreven. Seray Bistroriental is een biologisch,slow food Indonesisch restaurant. Een ideale plek voor de vegetarische liefhebber van de Indonesische keuken, als we de recensies mogen geloven. Maar voor babi, ayam of kambing kun je er ook prima terecht. Een aanrader is de zelfgemaakte spekkoek. Lekker als dessert, als je daar al aan toe komt. Want de porties, die zijn niet te klein. Dit restaurant in de bollenstreek wordt hiervoor beloond met een 8.9.

5.    Toko Semarang (Groningen)
Weer een superlatief. Het eten van Toko Semarang is ‘schandalig lekker’ en als een Groninger dat zegt, dan betekent dat wat. In de kleine toko zijn slechts een paar zitplaatsen maar dat maakt het eten er niet minder lekker om. Wie eten afhaalt bij Toko Semarang zal zelden wat bewaren voor de volgende dag. Volgens de vaste bezoekers heeft de eigenaar een ‘gouden wok’. Deze toko krijgt dan ook een 8.7.