Leestijd: 1 minuten

Net als voorgaande jaren is Amsterdam in maart het decor van het Cinemasia Film Festival. Het grootste en het leukse Aziatische filmfestival van Nederland duurt dit jaar van dinsdag 1 maart tot zondag 6 maart. Als partner van dit festival, mag Indoweb 2 vrijkaarten weggeven voor de screening van de Indonesische film The Cresent Moon op vrijdag 4 maart.

Waar gaat The Cresent Moon over
Mahmud (Deddy Sutomo) is een conservatieve islamiet, terwijl zijn zoon Heli (Oka Antara) er een wat liberaler gedachtegoed op nahoudt. Als Mahmud besluit op zoek te gaan naar de hilal, de halve maan die het begin en einde van de islamitische maand aangeeft, worden vader en zoon gedwongen samen te reizen. Met flinke tegenzin beginnen ze aan hun reis. Maar de roadtrip blijkt hen de mogelijkheid te bieden elkaar beter te leren begrijpen en brengt hen uiteindelijk dichter tot elkaar.

Een ontroerende roadmovie
The Cresent Moon is een schitterende, ontroerende roadmovie over de zoektocht van vader en zoon en geeft een inkijk in de religie van het hedendaagse Indonesië. Religie is de rode draad in de film en wordt op een verfijnde manier in beeld gebracht, zonder er een oordeel over te vellen.

Wat moet je doen om in aanmerking te komen voor de kaartjes?

Ga naar de Facebookpagina van Indoweb en plaats daar de mooiste foto die je hebt van je vader en jezelf. Uit de inzendingen loten we de winnaar.